Skip to main content
Nieuws

Duurzamer en efficiënter werken

Naast het dagelijks innoveren van onze voerbakken proberen we ook continu ons productieproces te verbeteren in efficiëntie en duurzaamheid.

Nieuwe Riedex afzuigunit

Sinds begin maart 2024 hebben we daarom een nieuwe Riedex DM 350 RV afzuigunit in gebruik genomen bij onze kunststofafdeling. Deze afzuigunit kent diverse voordelen ten opzichte van onze oude afzuigunit:

  • We hebben geen speciale plastic afvalzakken meer nodig die eenmalig te gebruiken zijn. We kunnen de volle afvalbakken inwisselen bij ons kunststof recyclingpunt.
  • Het verwijderen van de afvalbak is vele malen efficiënter en arbeidsvriendelijker dan het loshalen van de plastic afvalzakken.
  • De nieuwe afzuigunit draait gewoon door terwijl wij ondertussen de volle afvalbak kunnen verwisselen. De CNC-freestafels kunnen gewoon door blijven werken. Bij de oude afzuigunit moesten de CNC-freestafels eerst stilgezet worden.
  • Door middel van een sensor kunnen wij op afstand zien dat de afvalbak bijna vol zit en dat we die binnenkort moeten gaan verwisselen.
  • De nieuwe afzuigunit verbruikt minder energie dan de oude afzuigunit.
  • Het geluidsniveau van de nieuwe afzuiger is veel lager dan bij de oude afzuigunit. Dit zorgt voor meer werkcomfort in onze productie.
Oude plastic afvalzakken
Oude afvalzakken

Nederlandse machines en leveranciers

De Riedex afzuigunit is geleverd door de firma Talen Machines uit Staphorst. Zij kunnen de afzuigunits zelf modulair samenstellen, uitbreiden en installeren. Deze Riedex afzuigunits worden gemaakt in het Friese dorp Ried. Wij streven er zoveel mogelijk naar om naast onze materialen ook zoveel mogelijk machines van Nederlandse makelij aan te kopen. Kwalitatief zijn Nederlandse machines van een erg hoog niveau en als er storingen optreden weten we ook zeker dat we ons productieproces zo snel mogelijk kunnen hervatten.

Afzuigunit afvalbak verwisselen