Skip to main content

Waarom een varkens voederbak inruilen?

Voldoen uw voederbakken niet meer aan uw wensen of aan (toekomstige) welzijnseisen: VERBA heeft voor u altijd de juiste voerbak in het assortiment. We kunnen bovendien een voederbak volledig naar uw wensen aanpassen. Zo zien we op dit moment de vraag naar voerbakken voor vleesvarkens met een vreetbreedte van 350mm explosief stijgen vanwege de herziening Beter Leven 1 ster per 2025 en de verplichte lange staarten per 2030. En die extra brede voerbakken heeft VERBA voor u, we zijn immers koploper in innovatie voor de varkenshouderij! Maar u wilt natuurlijk ook uw oude spullen verkopen, hoe pakt u dat het slimste aan?

Zelf de voerbak verkopen of inruilen?

Uiteraard wilt u ook graag van uw gebruikte voederbakken af. De meeste varkenshouders kiezen ervoor om ze zelf via internet te verkopen. Zij willen het heft in eigen handen houden. En wij geven daar ook de voorkeur aan. U houdt er dan immers veel meer geld aan over dan dat u het laat opkopen via een handelaar in gebruikte stalinrichting. Denk bijvoorbeeld aan transportkosten, opslagkosten en de winstmarge van de handelaar in gebruikte stalinrichtingen die u nu niet kwijt bent. Marktplaats, Ebay social media of digitale prikborden zijn hier uitstekende media voor. Dit verschilt per land.

Wilt u er liever geen werk mee hebben en bent u tevreden met een lagere inruilprijs, dan kunnen wij u in contact brengen met meerdere handelaren in gebruikte stalinrichtingen. Wij zijn niet afhankelijk van 1 enkele opkoper zoals anderen wel zijn, maar hebben contact met meerdere handelaren in gebruikte stalinrichting in binnenland en buitenland die geïnteresseerd zijn in uw oude biggen en varkens voerbakken, van welk merk dan ook! Zo heeft u altijd de beste prijs uit de handel, houdt u zelf de regie en bent u geen dief van uw eigen portemonnee.

Waarom is de handel in gebruikte en nieuwe voerbakken bewust gescheiden?

Wij zijn van mening dat u goed op de gezondheid van uw varkens moet letten. Transporteren en verwerken van gebruikte voerbakken en nieuwe voerbakken door elkaar vinden wij een te hoog gezondheidsrisico voor uw varkens met zich meebrengen. Inmenging van vuiligheid, oud voer, mest, en mogelijke bacteriën brengt onvermijdelijk risico met zich mee in onze productie of transportmiddelen en dat willen wij ten allen tijde 100% voorkomen. Vandaar dat wij vinden dat we dit niet moeten combineren.

Transparante prijs als u zelf uw voerbakken verkoopt

Het grootste voordeel als u zelf uw voerautomaten verkoopt of via een handelaar, die wij u eventueel doorgeven, is dat u precies onder aan de streep ziet wat u betaalt voor uw nieuwe product en wat u ontvangt voor uw gebruikte voerbakken. Dit is het meest transparant. Wij houden van transparantie en willen u niet het gevoel geven dat u door een ongunstige opstelsom te weinig voor uw gebruikte voerbakken krijgt of teveel voor uw nieuwe voerbakken betaalt. Dat is immers het risico als u dit direct of indirect onderbrengt bij 1 partij. Wij hebben dan ook geen enkel belang in welk bedrijf dat gebruikte stalinrichting verkoopt dan ook, en willen dit ook graag zo houden. Wij geven u enkel de adressen door van handelaren in gebruikte stalinrichting en u heeft zelf de leiding daarin. Maar wij adviseren als u de beste deal wil maken: verkoop altijd uw eigen voerbakken! Wij horen altijd dat gebruikte VERBA voerbakken het meeste van alle merken opleveren en ook het snelste verkocht worden, en dat is niet voor niks! De kwaliteit is en blijft uitstekend ook bij langer gebruik en bovendien hebben wij altijd reserveonderdelen in ons gamma. Neemt u dit mee in uw overweging als u een nieuwe voerbak aanschaft.

Wij helpen u graag verder!

Biggen voerbak met Duodrinker 2x2 RVS drinkbak