Skip to main content
Nieuws

Nieuw: Uitneembare trog bij Pigletfeeder

By 14 februari 2017augustus 27th, 2022No Comments

Sinds 2010 produceert L. Verbakel B.V. de VERBA Pigletfeeder in haar eigen fabriek in Sint-Oedenrode. De Pigletfeeder is een populaire voerautomaat voor kraambiggen voorzien van een 10 liter voerbunker. Jeroen Gloudemans, directeur van L. Verbakel B.V., legt uit: “De Pigletfeeder is een goed toegankelijke voerautomaat voor de kraambiggen en kan door het RVS-frame gemakkelijk worden ingebouwd in de tussenwand. Hierdoor is er per 2 kraamhokken maar 1 Pigletfeeder nodig, waardoor de helft aan vloeroppervlak wordt bespaard ten opzichte van de traditionele biggenkom die in de vloer geklemd wordt. Door de gemakkelijke afstelling en de 10 liter voorraadbunker levert de Pigletfeeder ook nog eens veel gebruiksgemak op ten opzichte van deze biggenkommen, die regelmatig bijgevuld moeten worden.”. 

De laatste tijd kreeg VERBA regelmatig vragen om een betaalbare versie te produceren waarbij de trog op een gebruiksvriendelijke manier te verwijderen is zodat de trog gemakkelijk gereinigd kan worden. 

“Er worden erg vaak melkproducten gegeven aan de kraambiggen via de trog van de Pigletfeeder. Als men in een later stadium overstapt op droogvoer in dezelfde Pigletfeeder is het goed reinigen van de RVS-trog sterk aanbevolen. We weten uit de praktijk dat dit geen geliefde en een redelijk arbeidsintensieve klus is. Uit de markt kwam het verzoek bij ons binnen om hierop iets te verzinnen tegen een acceptabele prijs. Die uitdaging zijn we aangegaan.” vervolgt Gloudemans. 

“We hebben er met onze mensen heel goed over nagedacht en hebben onze standaard Pigletfeeder meerdere malen aan moeten passen om tot dit definitieve model te komen. Uiteindelijk is het ons naar volle tevredenheid gelukt en kunnen we deze optie nu tegen een lage meerprijs produceren. We hebben vervolgens de Pigletfeeder uitvoerig in de praktijk laten testen. Men was onder de indruk van het gebruiksgemak en ook van de minimale meerprijs. De trog kan zeer gemakkelijk worden uitgenomen en is vervolgens na reiniging ook weer erg gemakkelijk terug te plaatsen en stevig vast te zetten met een simpele beweging.”

Verbakel schuwt maatwerk zeer zeker niet en werkt graag aan dergelijke aanvragen mee. Gloudemans vervolgt: “Omdat we zelf alles produceren in onze eigen fabriek in Sint-Oedenrode hebben we de mogelijkheid om snel op dergelijke aanvragen te reageren. Doordat mensen weten dat wij hier graag aan meewerken, weten zij ons ook snel te vinden. Hierdoor weten we in een vroeg stadium waar de markt naar verlangt en lopen we voorop in ontwikkeling. We vinden het trouwens ook erg leuk om dergelijke uitdagingen aan te gaan en al helemaal als de klant hier naderhand positief over is zoals bij deze Pigletfeeder. Bovendien leren we er met zijn allen ook erg veel van. Regelmatig komt het voor dat we een dergelijk nieuw product na uitvoerig testen definitief kunnen toevoegen aan ons assortiment, zoals deze Pigletfeeder met uitneembare trog”. 

Op de LIV in Venray presenteert Verbakel de Pigletfeeder met uitneembare trog aan het grote publiek.

Artikel op varkensbedrijf.nl =”https://www.varkensbedrijf.nl/nieuwsartikel/2017/v… “

Artikel op Pig Business.nl = “http://www.pigbusiness.nl/huisvesting/nieuws/5717/…” 

Artikel op Nieuwe Oogst.nu = “https://www.nieuweoogst.nu/nieuws/2017/02/16/verba…

Pigletfeeder uitgenomen trog