Skip to main content
Nieuws

Nieuwe bedrijfshal L. Verbakel B.V.

By 23 januari 2019augustus 27th, 2022No Comments

In 1971 is L. Verbakel B.V. gestart met het maken van stalinrichtingen en voerbakken vanuit Bert Verbakel zijn werkplaats die thuis gevestigd was. Omdat het bedrijf uit zijn jasje groeide is L. Verbakel B.V. sinds 1978 met een bedrijfshal gevestigd op het industrieterrein te Nijnsel, waar we nu nog steeds zijn gevestigd. In de loop van de jaren zijn aangrenzende panden en percelen opgekocht en is er in verschillende fases gebouwd. De laatste grote verbouwing dateert alweer van 2002 toen de kantoren en de RVS-hal geheel vervangen zijn. Omdat L. Verbakel B.V. doorgroeit maar ook de buurman Marc Verbakel met zijn bedrijf KLV (Kunststof Lastechniek Verbakel) verder groeit, is het noodzakelijk dat een gedeelte van de oude hallen vervangen wordt door 1 grote nieuwe hal. Deze hal zal ongeveer 60 meter breed en 40 meter diep worden, met een hoogte van rond de 8 meter aan de gootzijde. Sinds 2016 zijn we al bezig met deze plannen. 

Begin 2018 is er een start gemaakt met een interne verbouwing waardoor er meer productieruimte in de blijvende hal ontstond. Vervolgens zijn rond de zomer alle machines van de kunststofafdeling verplaatst naar de RVS-afdeling. Voordat er vervolgens met de sloop begonnen kon worden moesten eerst de zeecontainers en de buitenvoorraad tijdelijk verplaatst worden naar een opslagterrein op hetzelfde industrieterrein als waar wij gevestigd zijn. Daarna konden de oude hallen volledig gesloopt worden. Begin januari van dit jaar zijn de fundering en poeren voor de nieuwe hal geplaatst en volgestort. Hierna zal de firma Hardeman uit Veenendaal de hal neer gaan zetten.

Wij verwachten dat de nieuwe hal rond april/mei 2019 helemaal gereed zal zijn. Aangezien deze nieuwe hal met name voorraad gaat herbergen zal onze grote voorraad PE-kunststof binnen komen te liggen in plaats van buiten, zoals dat nu al jaren het geval is. Hierdoor hoeven de platen niet meer geacclimatiseerd te worden en kunnen we bovendien een grotere voorraad voerbaken herbergen dat de productie- en leveringssnelheid ten goede zal komen.

Om dit mogelijk te krijgen hebben we van onze collega’s veel flexibiliteit en medewerking gevraagd en we zijn trots dat ze hier volop aan meewerken. Als de hal over een paar maanden geheel klaar is dan kunnen we trots terugkijken wat we met elkaar hebben klaar gekregen.

Nieuwe hal in aanbouw Verba