Skip to main content
Nieuws

Stal renovatie

Wist u dat onze varkens producten niet alleen geschikt zijn voor nieuwbouw varkensstallen maar uiteraard ook voor stalrenovaties? Alle varkens voederbakken maken we zelf, net als biggen onderkruipen en onze vloerverwarmingen voor biggennesten. Omdat we alles met onze vakkundige collega’s in onze eigen fabriek in Nijnsel maken, zijn we ook flexibel in maatvoering zodat onze voerbakken vrijwel altijd in uw stal pasen indien u iets wilt vervangen. Schroom niet om een situatie tekening met foto’s naar ons te sturen en te vragen wat wij denken dat het beste bij uw situatie past.

Vervanging van versleten voerbakken

Zijn uw voerbakken versleten, vertonen zij mankementen, vindt u dat de werking niet meer goed is of vermorsen zij teveel kostbaar voer, dan hebben wij vrijwel altijd een varkens voerbak die qua maatvoering en werking in de buurt komt van uw huidige voerbak. We hebben meer dan 200 varianten van voerbakken in ons assortiment en kunnen de voerbak vrijwel altijd aanpassen aan uw specifieke situatie. Het aantal varkens of het soort voer kan in de loop der jaren veranderd zijn, waardoor er inmiddels misschien wel betere voederbakken zijn die aansluiten op uw nieuwe situatie. Bovendien weet u bij een nieuwe voerbak zeker dat u de meest doorontwikkelde versie koopt en heeft u weer 7 jaar fabrieksgarantie op biggen voerbakken en vleesvarkens voerbakken en 3 jaar op zeugen voerbakken.

Goedkoop is duurkoop

Wij ervaren in de praktijk dat er vaak (te) goed betaald wordt voor gebruikte Verba voerbakken. Dit maakt de verkoop aan handelaren erg aantrekkelijk maar zorgt er aan de andere kant voor dat we vaak merken dat een nieuwe Verba voerbak niet veel duurder is dan een flink gebruikte Verba voerbak; soms zelfs even duur. Dit maakt goedkoop duurkoop in onze ogen. Vraagt u gerust een prijs op bij uw dealer of bij ons en vergelijk wat bij u het beste past.

Lekkende vloerverwarmingen vervangen

In de praktijk komen we vaak vloerverwarmingen tegen die op den duur niet meer diffusiedicht/zuurstofdicht zijn waardoor er lucht bij het verwarmde water komt en de platen juist verkeerd om isoleren. De bovenkant blijft lauw en de onderkant wordt juist warm. Dit kost u onnodig veel energie en het wordt vaak veroorzaakt door lekkende koppelingen of lekkende verwarmingsplaten.

Wij maken ook voor veel renovatie stallen onze 35mm dikke verwarmingsplaten precies op maat en in elke vorm. Deze verwarmingsplaten zijn voorzien van een soort rubberen toplaag, die extra grip geeft aan de biggen, ook als de plaat vochtig is. Vrijwel iedere vloerleverancier heeft een oplegsysteem in hun vloer waar deze verwarmingsplaten perfect op passen en desnoods kunnen wij voorzien in extra RVS ondersteuning.

De verwarmingsplaten die wij maken zijn ten opzichte van concurrerende verwarmingsplaten niet duur maar wel erg duurzaam en robuust. We werken met een 15mm verwarmingsslang die we in onze verwarmingsplaten persen waardoor u weer jarenlang probleemloos uw biggennesten kunt verwarmen. Deze verwarmingsslangen van Duitse makelij zijn diffusiedicht. De kunststof snelkoppelingen die wij gebruiken bevatten zo min mogelijk metaal van binnen waardoor zij erg lang meegaan in een wat agressiever klimaat en dus ook zuurstofdicht blijven. Wilt u uw verwarmingsplaten vervangen raadpleeg uw dealer of neem contact met ons op. Wij maken graag een offerte voor u.

Kapotte biggenkappen

Als biggenkappen langere tijd zijn gebruikt dan willen die nogal eens verslijten of kapot gaan. Vaak komt dat door het broos worden van het kunststof (niet UV-bestendig) of omdat er geen RVS raamwerk om de biggenkap heen zit waardoor ze bij wat ruwer gebruik kunnen inscheuren en uiteindelijk helemaal kapot gaan. Soms zien we dat mensen met alle goede bedoelingen zelf onderkruipen gaan knutselen van underlayment platen (die per m2 ook best duur zijn) maar deze platen zijn nogal gevoelig voor vocht en er wordt weleens aan geknauwd, waardoor dit ook geen lang leven beschoren is.

Wij kunnen voor iedere situatie biggenkappen maken, van zowel transparante en UV-bestendige platen of van zwarte HDPE platen. Wij gebruiken ook onze eigen kunststof scharnieren die enorm sterk zijn en wel tegen een stootje kunnen. We hebben intussen heel veel soorten, vormen en maten van onderkruipen gemaakt zodat we inmiddels voor vrijwel iedere situatie een oplossing hebben. De biggenkappen zijn vochtbestendig en tevens UV-bestendig waardoor zij een lange levensduur hebben. Wilt u uw bestaande biggenkappen vervangen, neem dan contact op met uw stalinrichter of met ons en wij maken graag een offerte voor u.

Bigro voederbak