Skip to main content
Nieuws

Kunststof beschermplaten voor betonroosters

By 27 maart 2023april 19th, 2023No Comments

Indien u betonroosters in uw varkensstal heeft liggen die aan het verslijten zijn en die u graag wil coaten, behandelen of vervangen, overweegt u dan eens om onze PE-kunststofplaten met noppen of traanplaat erop te monteren. Hierdoor geeft u uw betonroosters een beschermlaag en daarmee een nieuw leven. U bespaart veel geld en tijd ten opzichten van nieuwe roosters of het coaten ervan. Door de nieuwe kunststof beschermplaten op uw betonroosters houdt u bacteriën en ziektekiemen op afstand en wordt de hygiëne in de stal geoptimaliseerd. De kunststof roosterplaten zijn geheel vloeistofdicht, mechanisch belastbaar en makkelijk te reinigen. Uiteraard is het van belang dat uw betonroosters nog genoeg draagkracht hebben om de dieren te dragen. Deze kunststof platen kunnen de draagkracht van de betonroosters niet overnemen, maar zij geven uw roosters wel weer een glad en hygiënisch oppervlak en gaan verdere slijtage van uw betonroosters tegen. De kunststof traanplaten bieden we aan in 9mm dikte en 12mm dikte. We adviseren 9mm dikke beschermplaten bij biggen en 12mm dikte bij vleesvarkens.

Mestspleten af fabriek erin gefreesd

We kunnen af fabriek onze PE-platen, die standaard in ons magazijn liggen met een maat van 3000×1500, op maat frezen en tevens voorzien van mestspleten voor een goede mestdoorlaat. De spleetbreedte van de roosterbeschermers kunt u zelf doorgeven middels een tekening. De hoek van de uitgefreesde mestgleuf is haaks en glad maar deze hoek kunnen wij indien u dit wenst afronden/afbramen op onze freestafel.

Montage

De kunststof betonrooster beschermingsplaten kunnen op verschillende manieren gemonteerd worden. U kunt ze zelf vastzetten met pluggen, schroeven en carrosserieringen in de bestaande rooster. Ook produceren wij zelf RVS roosterankers die u door de mestspleet van uw bestaande betonroosters kunt steken, draaien en aandraaien. Wij hebben uit eigen productie RVS roosterbevestigingen met 50mm RVS schroefdraad, 120mm schroefdraad en 150mm schroefdraad en RVS M10 draad waarmee u de kunststof roosterbeschermers kunt vastzetten.

PE plaat voor betonrooster