Skip to main content
Nieuws

Trouwe klant in Australië

By 21 oktober 2022november 3rd, 2022No Comments

In het voorjaar van 2018 werden we gebeld door meneer Wil Beijsens of hij naar onze showroom mocht komen kijken in Nijnsel. Natuurlijk gingen wij daar op in want wij vinden het leuk om mensen ons bedrijf en showroom te laten zien. Wil bleek al jaren in Australië te wonen en op bezoek te zijn bij zijn familie in Brabant. In Australië heeft Wil een groot varkensbedrijf, genaamd Bellgrove Pork gevestigd in Gordonbrook, Queensland. Hij wilde graag Nederlandse stalinrichting kopen vanwege de hoge eisen die hier gesteld worden aan kwaliteit, dierenwelzijn en voerconversie. Vandaar ook zijn bezoek aan Verba in Nijnsel.

Zelf voer maken

Zoals we vaak zien in het buitenland gebruikt Bellgrove Pork fijn voer, kruimel en meel, dat voor een groot gedeelte uit de directe omgeving of van eigen gronden komt. Niet alle voerbak mechanismes zijn hiervoor geschikt, maar met name onze Verba Mewaco (een Nederlandse afkorting voor MEel WAter COmbinatie) bleek perfect bij Wil zijn wens aan te sluiten. Deze voerbak is, zoals de naam al zegt, speciaal gemaakt voor meel en kruimel voer.

Geen brugvorming

Er waren verschillende redenen waarom Wil geïnteresseerd was in de Mewaco. Allereerst kan de Mewaco voerbak ongemonteerd verstuurd worden en eenvoudig in elkaar worden gezet. Dit scheelt natuurlijk heel veel volume in het zeecontainer transport richting Australië. Daarnaast kunnen er grote groepen biggen en vleesvarkens uit de Mewaco eten en is de Mewaco duo standaard voorzien van een deksel. Bovendien is de Mewaco uitstekend geschikt voor fijn voer, mede omdat de voertrog en drinktrog duidelijk zijn gescheiden waardoor het water minder goed bij het voer kan komen en er dus geen brugvorming op kan treden. De Mewaco is hierbij uniek in zijn soort als hij vergeleken wordt met concurrerende voerbakken waar de troggen uit 1 plaat zijn gestampt en het water en voer door elkaar heen lopen waardoor de voerbak vast kan lopen. Daarnaast zit er in de voerbunker van de Mewaco voerbak ook nog een roermechanisme dat door de varkens zelf bediend wordt en dat het voer continu los houdt mocht er onverhoopt nog wel water bij het voer komen.

Bestelling van de voerbakken

Toen Wil weer terug was in Australië en hij alles had ingemeten volgde een flinke bestelling van Mewaco’s. 48 Mewaco duo voor biggen, 2 Mewaco duo voor vleesvarkens en 72 Mewaco’s voor vleesvarkens. Een order waar we een mooie container mee konden vullen. Intussen draait Wil weer een aantal jaren met de Mewaco voerbakken tot volle tevredenheid.

In september 2022 bleek Wil zelfs zo tevreden te zijn dat hij had besloten om 50 Mewaco duo vleesvarkens ongemonteerd bij ons bij te bestellen. Voor ons is dat natuurlijk een geweldige ambassadeur in Australië. Wil stuurde wat foto’s op naar ons van de huidige situatie. We willen Wil Beijsens hartelijk bedanken voor zijn keuze en wensen hem en zijn bedrijf Bellgrove Pork nog vele gezonde en succesvolle jaren toe!

Mewaco feeder in Australië
Mewaco Duo biggen voerbak Bellgrove pork Australië