Skip to main content
Nieuws

VERBA Family feeder in actie in Portugal

By 25 oktober 2022No Comments

Hier zie je de VERBA KZB Familie voerbak in actie in Portugal. We kregen de film van onze klant die een test voederbak had geïnstalleerd bij zijn klant en nu een bestelling heeft geplaatst omdat de KZB familie voederbak hen zo goed bevalt.

Relaxte moeder

De moeder eet uit de feeder en geeft haar big de gelegenheid om rustig uit de verlaagde trog mee te eten. Doordat de zeug 24/7 de tijd heeft om vers voer uit de family feeder op te nemen, in tegenstelling tot bij zeugentroggen, is het gedrag van de zeug heel erg rustig en is de moeder erg relaxed naar haar omgeving en naar haar biggen. Ze hoeft zich immers niet druk te maken dat zij zonder voer komt, dat hebben ze vlug door. De voeropname van de zeug is hierdoor ook hoger dan bij zeugentroggen, waardoor zij erg fit het kraamhok uitkomt. Omdat ze zelf moeten ‘werken’ om voer te krijgen blijft de zeug ook in beweging en heeft ze afleiding dat de fitheid ook ten goede komt.

Kraambiggen groeien snel

De biggen profiteren ook van dit gedrag en nemen daarnaast al na 3 dagen na de geboorte soms al water op en na 5 dagen snoepen zij al mee van het zeugenvoer. Voedzaam is dit niet persé voor de biggen maar door het spelenderwijs opnemen van vast voer wennen de darmen al in een vroeg stadium erg snel aan vast voer waardoor een speendip op latere leeftijd voorkomen wordt en de biggen eerder aan hun gewicht zijn en ook erg robuust en uniform zijn. Uiteindelijk is de voederconversie van gespeende biggen die van de KZB hebben gegeten zelfs lager dan bij standaard troggen en voerbakken.

Bespaar flink op je voerkosten

Bijkomende voordelen zijn dat het percentage doodliggers daalt door de rust die de zeug heeft in het kraamhok en dat men de achterblijvende biggen vaak van 1 soort, vaak goedkoper,  biggenvoer kan voorzien in plaats van meerdere soorten of verrijkte voersoorten.

KZB Familie Feeder zeug met big in biologische stal